Sign Board

Pengikut-Pengikut SETIA (u follow me,i WILL follow u)

Monday, February 21, 2011

Lain Orang,Lain Ragam...


tadi pas aku balik keje, ak tros g restoran bapak aku,, niat nk tolong2 la sket2 kn..
then,masa aku tengah amek order,layan orang bagai, ada lah 2 kejadian pelik dan xkelakau berlaku...

kejadian `1:

ada sekumpulan budak2 skola ngah minum, dia panggil aku,,
dorang soh kira,,,
aku xtao sgt la pasal harga2 nih kn..
pastu aku cakap la kejap, aku panggil pakcik yang tukang masak nih..
pastu dorang jawab cmni.. "ok kak"..
peh.. xpasan la tu,, mungkin terlepas cakap kot,,
lgpon customer kan,xbole nk marah2,,,
naseb bek budak2 laki,skola menengah..
aku p kat dorang balik,aku ckp,, "sory bro,gua jantan tulen.." hahaha.. seb bek dorang pon layan je gelak2,,,

kalau kejadian kat atas tu xbest,try tgk kejadian 2 lak..sebab aku sendiri rasa kejadian 1 ni xbest...yg no 2 ni xkelakau tapi aneh...

kejadian 2:

ada sorang pakcik ni,, nek beskal..datang kedai,..
pastu dia cakap ngan bapak aku,dia datang nak mintak sdekah makanan sikit..
bapak aku pon suruh aku amekkan makanan sikit,bungkuskan tok dia...
aku amek nasi sikit,letak ikan goreng,,
pastu pakcik tu mencelah,, dia cakap,letak kuah masak asam sikit,,
aku pon letak la kuah,,
pastu dia kata lagi,letak lebih2 sikit,,
aku pon letak la kuah banyak2 sket..
pastu dia amek polistrin dia tu, dia amek sendiri bendi..
wah hebat pakcik nih,,
pastu cakap kat aku,,
bungkuskan pakcik teh panas..
wah,bertambah hebat,,
bapak aku pon dengar,,
bapak aku cakap,orang dah bagi tu, xyah la nk amek kesempatan sangat..
pakcik tu pon blah g kat beskal dia,xckp time kasih,,
pastu pandang2 signboard kedai bapak aku sambil geleng2 kepala..

4 comments:

vindemiatrix said...

klakar la.. hahahaha

SPONGE said...

situasi mne?

ayunie said...

ya allah , pakcik pakcik , bapak bertuah jee , hahaha ~

SPONGE said...

ayu, hehe mesti pkcik tu ada wet tp saje je..