Sign Board

Pengikut-Pengikut SETIA (u follow me,i WILL follow u)

Thursday, May 5, 2011

financial advisor??

fresh graduate..hahaha,,, itulah gelaran aku skang nih,, betul2 fresh.. hahaha..
arini ada brother tu, dia tanya aku,dah ada kerja ke blom.. then aku nyer bidang.. bro ni slalu datang lepak minum kat kedai aku ni..

dia tanya nak kerja x.. sebab dia leh tolong aku.. dia kata kerja financial advisor.. dia boleh arrangekan appointment interview aku ngan manager bank nih,., tapi biasa aa,, advisor ni gaji xde basic.. mcm jual insurans, tapi jual insuran pon kdg2 ada gak basic gaji.. tapi atas nakkan pengalaman je..

brother ni cakap, kalau nak kerja ni,kene amek lesen dlu, tok jadi advisor professional,, bunyi cam gempak,,, yuran dalam rm288 kalo xsilap aku aa.. tapi kalau lulus lesen tu, duit tu dapat balik,,, kira cam cagaran la...

skang ni aku ngah consider nak apply job ni ke x.. memandangkan aku ni fresh,xde experience..
yela aku bab2 jumpa prospect nih lemah sikit,,,, emmm lemah banyak.. ada orang kata, benda yang kita tak suka la yang mungkin jadi penyelamat kita masa hadapan.. kalo nak kira benda aku xsuka tu belambak.. buku tulis 120 muka termasuk kulit pon xcukup kalau nak tulis..

**psst...aku xsuka keganasan,so mungkinkah aku akan menjadi pengganas??---otak miung xbole fikir logik,,,hehehe...


3 comments:

::yartHaryati:: said...

huuuui financial advsor tuu..
try la beb..
dier bg traning kaa? siap yuran bagai..
tp tape, juz cagaran je kan..=)

acheeqa_farhana said...

try je la wey :)

SPONGE said...

yat-- mmg lah kalau dapat job ni dia akan ajar dari a smpi z.. yuran tu sebab nak dapatkan lesen jadi professional advisor,,kalau dapat kerja tapi xde lesen xbole gak..

acik-- sedang dlm consideration.. xde gaji tu,, commision based tu..