Sign Board

Pengikut-Pengikut SETIA (u follow me,i WILL follow u)

Friday, December 30, 2016

Impian yang takkan tercapai : VR MMORPG

Hi geng,

Entri kali ni aku nak story sikit pasal impian aku. Impian aku yang tak akan tercapai dengan teknologi zaman sekarang. Masa depan, mungkin akan ada.

Impian aku ialah masuk dalam dunia VR (Virtual Realiti). Pada yang minat anime, try tengok anime bertajuk "Sword Art Online". This is what i meant. Meh aku citer sket pasal anime ni. Citer dia mengisahkan pada satu zaman dimana teknologi VR MMORPG telah dibangunkan.

Kirito (watak utama) telah bermain permainan yang dinamakan Sword Art Online. Menggunakan teknologi VR MMORPG, Kirito telah memasuki dunia virtual game tersebut menggunakan sejenis helmet yang dipanggil NerveGear. Helmet ni mengawal kesemua 5 deria pemain dan membolehkan pemain mengawal karakter didalam dunia virtual menggunakan minda.

Nasib malang menimpa semua pemain SAO apabila pencipta game dan juga pencipta NerveGear, Akihiko Kayaba telah mengurung semua pemain di dalam dunia SAO tersebut. Maknanya semua players tak boleh log out. Dan jika pemain mati di dalam game (HP 0), di dunia nyata juga dia akan mati.

Berbalik pada impian aku, walaupun ada risiko, aku nak sangat masuk dalam dunia VR. Boleh terbang, makan, pukul slime (benda lembik2 macam air tu), makan, dan macam2 lagi. (Start la macam2 fantasy aku terbayang).

Okay tu je. Babai.
Credit: google :P


No comments: